onsdag 15. april 2015

Jordskokk

Jordskokk

Kalkunfilet med jordskokk, linser og hasselntter - Gjester. Jordskokk er en forkortet form av jordartiskokk, en betegnelse grnnsaken har ftt fordi smaken kan minne om artiskokk. Planten kommer fra Nord-Amerika og blir dyrket for rotknollene. Jordskokk - Jordskokk (Helianthus tuberosus) er en flerrig urt i solsikkeslekta i kurvblomstfamilien. Det finnes ingen godkjente ugrasmidler for bruk i Jordskokk her til lands, men dette vil kunne komme p sikt etter hvert som dyrkingen blir mer. Jordskokk er en gammel norsk kulturplante som ble utkonkurrert av poteten.

Tilberedningen av jordskokker er veldig lik som for poteter. Det latinske navnet Helianthus tuberosus kommer av de greske ordene helios som betyr sol. Jordskokk fra Ontario - Skog og landskap 22 Norsk Hagetidend 8 2011. Bytt til jordskokk ved neste middag, og nyt den stlige, ntteaktige.

Svar fra Bioforsk, om karbohydrater i jordskokk t

Dyrkningsveiledning Jordskokk hobby

Pasta med jordskokk og sitron - MatPrat Jordskokk har en mild og deilig nttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitlk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Etter at jeg laget fltegratinerte jordskokker har jeg ftt en del sprsml om denne rotknollen. Skjr dem grovt i mindre biter og legg dem i en.

Ogs de sopp- og ntteaktige aromaene og den. Det vil si at du kan bake, koke, dampe, grille, ovnsbake og mose dem. 0,52 m hy, med motsatte, brede blad og inntil 8 cm brede, gule blomsterkurver. Jordskokk Rvare Jordskokken ser kanskje kjedelig ut, men den lille, knudrete knollen er en delikatesse. N har den ftt ny popularitet, og den milde, ntteaktige smaken er nydelig sammen.

Jordskokk -

Vr plantearv tilgjengelighet: Dagnytral og de 40 andre sor- tene av Jordskokk er tilgjengelige gjennom Plante- klubb for. Selv om jordskokk egentlig er en gammel grnnsak, s er den ny i. Du putter sm jordskokk-knoller i jorda om vren, og kan hste kilovis med jordskokker til hsten og utover.

Starten var at Bioforsk nsket legge ut forsksfelt for blant annet finne ut hvilke omrder som er best egnet for ulike sorter jordskokk. Jordskokk har en ntteaktig smak som gjr seg enten den brukes r, stekt, i pure eller supper. Vegetarbiffer av jordskokk med ramslk og grnnsaksragu - NRK. NIBIO har samlet kunnskap om jordskokk p et nettsted.

Alt du trenger vite om jordskokk - 15. Svar fra Bioforsk, om karbohydrater i jordskokk t 20.

Vegetarbiffer av jordskokk med ramslk og grnnsaksragu - NRK

Jordskokk Rotgrnnsaker Bama De inneholder ikke stivelse, men har ellers mange av de samme bruksomrdene som poteten. Helianthus tuberosus) er ei fleirrig urt i korgplantefamilien. Jordskokk Store norske leksikon Jordskokk, flerrig urt i kurvplantefamilien.

Alt om jordskokk p et sted Grnnsaker, frukt og br. Planta kjem fr Nord-Amerika og blir dyrka for rotknollane.

Skrell jordskokkene og legg dem i kaldt ann med litt eddik (1 ss eddik per 1 liter vann) s de holder seg hvite. Du kan lese om plantens opprinnelse, historie, biologi og om hvordan det satses p dyrking av.

Jordskokk - REMA 1000 Det er ikke bare utseende til jordskokk som minner om trffelen en av klodens mest ettertraktede rvarer. Jordskokk er en av vre f flerrige grnnsaker. (Fitfocuse) Svar p sprrerunde om kosthold og trening. BMI og midjeml, puls og fettprosent kan alle vre med p fortelle deg noe om hvordan.

DIETT 12 tips til lavkalori frokost og lunsj p 5:2-dietten Jun 6, 2014 - Home KOSTHOLD, MAT DRIKKE 12 tips til lavkalori frokost og. Dagens middagtips: Kylling i karri, enkelt lage.

De fire frste dagene skal du kun spise frukt og grnnsaker i tillegg. Denne porsjonen er stor og holder lenge, men. Dette kan skyldes nervsitet for falle av bndet, eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.